Pelit Linuxilla

Linuxille on suunniteltu monia pelejä, kuten nopeatempoinen futuristiseen maailmaan sijoittuva Nexuiz, räiskintäpeli Sauerbraten tai Nethack -roolipeli. Ominaista Linuxin peleille on avoin niiden lähdekoodi ja pelien maksuttomuus. Linuxille ei nimittäin juurikaan tuoteta kaupallisia pelejä kuten Windowsille tai pelikonsoleille, mutta pelien määrä on silti sievoinen.

Jos kuitenkin haluat päästä pelaamaan Windowsin pelejä Linuxin käyttöjärjestelmällä, sinun kannattaa käyttää Wine -emulaattoria tai siihen perustuvaa kaupallista CrossOver Gamesia. Kattava osa Windows-peleistä saadaan näin toimimaan Linuxillakin, mutta toimenpide vaatii usein tiettyjen asetusten säätämistä sekä alkuperäisen pelin cd-kopiosuojauksen ei-niin-laillista poistamista. Toinen vaihtoehto on pelata Linuxille portattuja tai kloonattuja Windows-pelejä.

Monesti on kuitenkin parempi pelata suoraan Linuxille tarkoitettuja pelejä kuin yrittää pelata Windows-pelejä Linuxin päällä. Linux-pelisivustoja löytyy verkosta runsaasti. Vaihtoehtoisesti voit suunnata kattaville nettipelisivustoille, jotka eivät vaadi pelien lataamista omalle tietokoneelle, eivätkä näin ollen ole riippuvaisia käyttöjärjestelmästäsi. Ilmaisia nettipelejä tarjoavia pelisivustoja on lukuisia ja kaikille löytyy varmasti se oma suosikkinsa. Sivustot saattavat vaatia rekisteröitymistä, mutta muuten pelaaminen on ilmaista, ellet tietty halua kartuttaa tilisi saldoa hauskanpidon ohella. Casinoeuro tarjoaa monia hienoja pelejä ja taatusti extra annoksen jännitystä. Esimerkiksi kolikkopelit tempaavat pelaajan helposti mukaansa ja erityisesti vampyyriteemainen Bloodsuckers saa veren hyytymään. Matka vampyyrien kammioon voi poikia voiton tai pari elävien kuolleiden pyöriessä kiekoilla. Bonuskierros voi tuoda mukanaan jopa 20320 kolikkoa yhdessä pelissä! Heikkohermoisemmille pelaajille on tarjolla rauhallisempaa menoa vaikkapa Hall of Fame -raaputusarpojen parissa. Samoja merkkejä metsästäessä voi tosin hiki kihota otsallle, kun mahdollisuutena on voittaa läjäpäin käteistä. Mikäli kiinnostuit kokeilemaan onneasi näiden ja muiden pelien parissa.

Oli peli mikä tahansa tai toimi se millä käyttöjärjestelmällä hyvänsä, sen päätehtävänä on kuitenkin aina viihdyttää pelaajaansa. Hyvä peli tempaa mukaansa, miellyttää silmää antaen sopivasti jännitystä ja sallien tasoilla etenemisen. Parhaassa tapauksessa peli suorastaan imaisee pelaajan syövereihinsä ja Linuxin tapauksessa ohjelmointitaitoinen pelaaja voi itse vaikuttaa pelin sisältöön. Ja jos pelitukea kuitenkin kaipaa lisää, voit aina suunnistaa internettiin ja löytää oman käyttöjärjestelmästä riippumattoman nettipelikommuunisi.