Korjaa puhelimesi

Omasta puhelimestaan kannattaa pitää hyvää huolta. Tämä pidentää puhelimen käyttöikää, minkä lisäksi esimerkiksi suojakuoren avulla voidaan estää puhelimen rikkoutuminen, jos se putoaa. Jos puhelin kuitenkin menee rikki, on usein suositeltavaa yrittää korjata se, sillä se tulee monesti halvemmaksi kuin uuden puhelimen ostaminen.Esimerkiksi puhelimen näytön särkyminen on hyvin tavallinen vahinko, ja näytön saa korvattua uudella ehjällä lasilla – pelkän näytön rikkoutumisen vuoksi ei siis kannata vielä lähteä ostamaan uutta puhelinta varsinkin, jos sillä on vielä käyttöikää jäljellä. Aina ei puhelinta toki voida pelastaa, mutta jopa kastuneen puhelimen voi saada takaisin käyttökelpoiseksi. On olemassa myös kotivinkkejä, joiden avulla puhelimen voi saada kuntoon, mutta puhelimen varsinainen korjaaminen ja avaaminen kannatta jättää ammattilaiselle.

Milloin puhelin kannattaa korjata ja milloin ei?

Asiantuntija on aina paras arvioimaan, milloin puhelin kannattaa korjata ja milloin ei. Jos puhelimen korjaus tulee liian kalliiksi, silloin kannattaa harkita kokonaan uuden puhelimen ostamista. Nykyisissä puhelimissa on mukana suuri määrä elektroniikka, jotka voivat rikkoutua iskuista, pölystä tai kosteusvaurioista. Esimerkiksi Mobylife on puhelimien korjaukseen erikoistunut liike. Heillä on selvä näkökulma vanhojen laitteiden korjaamiseen: puhelimen korjaamisen kannattavuus riippuu lopulta hankintahinnasta, käyttöiästä ja tietysti siitä, kannattaako puhelimen korjaus taloudellisesti. Puhelinta ei koskaan lähdetä korjaamaan, jos se ei ole kannattavaa. Puhelimen korjaamisessa maksaa niin itse työ kuin uusien osien tai komponenttien vaihtaminen. Korjaamismahdollisuuksia kannattaa käydä läpi yhdessä asiantuntijan kanssa. Lisäksi kannattaa selvittää, mikä uusi puhelin kannattaa ostaa, jos siihen päädytään.

Pidä huolta puhelimestasi

Puhelimesta kannattaa pitää huolta niin sisäisesti kuin ulkoisesti, sillä tämä voi pitkittää puhelimen käyttöikää huomattavasti sekä estää puhelimen rikkoutumisen. Jokainen on varmasti joskus pudottanut vahingossa puhelimensa: jos puhelin putoaa väärässä kulmassa, rikkoutuu näyttö joko kokonaan tai osittain. Siksi puhelimeen kannattaa ehdottomasti hankkia jonkinlainen suojakuori ulkoisten vaurioiden estämiseksi. Ulkoisten vaurioiden lisäksi tulee kiinnittää huomiota puhelimen sisäiseen virustorjuntaan – esimerkiksi Android-laitteiden kohdalla on ollut huolia ovelista haittaohjelmista, jotka voivat pahimmillaan tuhota puhelimen käytännössä käyttökelvottomaksi. Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, miten puhelinta käytetään haittaohjelmien torjumiseksi: voit välttää avaamasta tuntemattomista lähteistä tulleiden sähköpostiviestien linkkejä tai lataamasta epäilyttäviä tiedostoja. Puhelimeen voi hankkia myös hyökkäyksiltä suojaavan virustorjuntaohjelman.