Teille, jotka pelaatte rallipelejä tietokoneillanne

Istumamukavuus on oleellinen osa pelikokemusta. Rallipelejä pelatessa aika hurahtaa nopeasti ja huonolla tuolilla istuessasi saatat pelin loputtua huomatakin, että selkäsi ja reitesi ovat kipeytyneet istumisen tuloksena.

Tätä ei monesti edes tule huomanneeksi, sillä peli vie helposti mennessään eikä muihin asioihin tule kiinnitettyä huomiota. Rallipelejä pelatessa on tärkeää myös aidon pelikokemuksen saavuttaminen. Tämä voidaan saavuttaa erityisillä rallipelituoleilla.

Miksi ergonomia tärkeää?

Hyvällä ergonomialla voit edistää omaa terveyttäsi ja hyvinvointiasi. Valitsemalla rallipelituolin ergonomisilla säädöillä, kuten kallistusmekanismilla, vältät turhat selän rasitusvammat. Hyvä tuoli tukee myös niskaasi ja on sopivan korkea istumamukavuuden takaamiseksi. Pelaamisesta aiheutuvat rasitusvammat ovat ennaltaehkäistävissä kiinnittämällä parempaa huomiota ergonomiaan ja istumamukavuuteen.

Mitä varusteita hyvässä rallipelituolissa on?

Rallipelituolin tärkeitä oheisvarusteita ovat ohjauspyörän tuki ja poljinlevy. Ohjauspyörän tuen osalta kannattaa tarkistaa, että se on varustettu etäisyyssäädöllä. Poljinlevyn taas tulisi olla sellainen, että sen etäisyys ja kulma on säädettävissä. Monipuoliset säädöt takaavat sen, että rallipelituoli soveltuu erikokoisille pelaajille.

Rallipelituolin puhdistettavuus

Kovin moni ei välttämättä tule ajatelleeksi, että hyvä puhdistettavuus on tärkeä rallipelituolin ominaisuus. Vaivattomasti puhdistettavissa oleva tuoli on helppo pitää puhtaana. Puhdistettavuus myös lisää pelituolin käyttöikää ja saa sen näyttämään paremmalta. Keinonahka on hyvä pelituolin materiaaliksi, helpon puhdistettavuutensa vuoksi. Sen voi puhdistaa helposti lämpimän veden, tiskiaineen ja pehmeän puhdistusliinan avulla. Verkkoselkänoja taas on hyvä, sen hengittävyytensä ansiosta.