Miksi valitsisit Ubuntun

Käyttöjärjestelmä Ubuntu on monille dataajille vielä vieras. Eteläafrikkalaisesta eettisestä ideologiasta nimensä saanut Ubuntu on avoimesta lähdekoodista koostuva Linux-käyttöjärjestelmä, joka sisältää kaikki peruskäyttöön tarvittavat ohjelmat, kuten tekstinkäsittelyn, taulukkolaskennan, nettiselaimen ja pikaviestimen. Ohjelmien asentaminen on mutkatonta ja nopeaa Ubuntun graafisen sovellusvalikoiman kautta.

Ubuntun suurin etu on ehdottomasti sen edullisuus, sillä valmistajien mukaan niin Ubuntun koti- kuin yritysversiokin on ja tulee tulaisuudessakin olemaan maksuton. Ohjelman päivitys on niin ikään yksinkertaista. Kuuden kuukauden välein Ubuntusta julkaistaan päivitetty, uusimmalla laitetuella varustettu versio mikä varmistaa Ubuntun toiminnan uusimmissakin tietokoneissa. Ubuntun mukana tulee kaikki tarvittava tietokoneen käyttöön, kuten toimisto-, kuvankäsittely- ja multimediaohjelmat. Ubuntun käyttäjätkään eivät jää sosiaalisesta mediastakaan paitsi, sillä Empathy-pikaviestimellä voit olla samanaikaisesti Google-, Facebook-, ICQ- ja Jabber-verkoissa.

Ubuntu-yhteisön perusajatuksena on käyttäjän vapaus muuttaa ohjelmaa haluamallaan tavalla. Ohjelmien kehittämiseen rohkaistaan ja Ubuntu onkin kehittynyt monipuoliseksi ja tehokkaaksi ympäristöksi, sisältäen vain tärkeimmät ja laadukkaimmat ohjelmat suuren pakettimäärän sijaan.